Emekçilere 'otobüs' uyarısı yapan Koca'ya İYİ-SEN'den yanıt!

Sağlık Bakanı Koca'nın emekçilere işlerine yetişmek için kalabalık otobüslere binmekten vazgeçmesini "tavsiye" eden sözlerine İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan yanıt verdi.

Emekçilere 'otobüs' uyarısı yapan Koca'ya İYİ-SEN'den yanıt!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hükümet’in sermayeyi kollayıp emekçileri salgın riskiyle karşı karşıya bırakan “tedbir”lerini açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “toplu taşıma” uyarısı yaptı.

Bakan Koca, “Tez canlı davranır, işimize yetişme telaşıyla kalabalık demeden otobüse binersek, işimize bir daha ulaşamayacağımız bir yolculuğa çıkabiliriz. Anlık bir ihmalin nelere yol açtığını görelim. Tedbir kişisel sağlığımızın güvencesi olduğu kadar toplumsal sorumluluğumuz da.” diye yazdı.

Koca’nın emekçilerle dalga geçer gibi “tavsiye”lerine İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan yanıt verdi. Koca’nın paylaşımını alıntılayarak “Kalabalık otobüslerin işçileri canından edeceğini söyleyip işçileri uyaracağına işe geç kalınca işçileri işten çıkarma yasağına rağmen işten atan ya da on dakika kartını geç okuttuğu için yarım günlük ücreti kesilen patronları uyarabilir misin?” diye soran Öztutan, “Patrona teşvik işçiye hastalık…” ifadelerini kullandı.