'Elektrik duası'na çıktılar

Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı köyünde, köylüler "elektrik duası"na çıktı. Her gün elektrikleri kesilen köylüler, "Nereye başvursak 'kimsenin Dicle Elektrik'e gücü yetmez' diyorlar. Allah'ın gücü her şeye yeter, bizde şimdi elektriği Allah'tan istiyoruz” dedi.

'Elektrik duası'na çıktılar

Urfa’nın Suruç ilçesinde Aşağı Karıncalı köyü sakinlerinden bir grup, her gün sabah 04.00’ten akşam 18.00’a kadar elektriklerinin kesildiğini belirtip “elektrik duası”na çıktı.

Urfa yerel medyasında yer alan habere göre köylüler, “Sabah saat dörtten akşama kadar elektriklerimiz kesilmiş durumda. 12 Aralık tarihi sabah saat 06.00’dan akşam 16.00’ya kadar elektriklerimiz yoktu. Bugün 14 Aralık yine sabah 06:00‘dan itibaren elektriklerimiz kesilmiş. Akşam saat kaçta geleceğini bilmiyoruz. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız. Televizyon yok, çocuklar ders çalışamıyor. Su kalmadı. Sosyal mesafe, maske temizlik diyoruz. Su olmayınca nasıl temizlik olacak?” dedi.

Habere göre, günlerdir elektriği olmayan köylüler, tek çareyi duada bulduklarını söyleyerek, “Biz nereye başvurursak ancak ‘Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Allah’ın gücü her şeye yeter, biz de şimdi elektriği Allah’tan istiyoruz. Elektrik duasına çıktık. Allah’ım bu zulme son ver. Suçu sana atıyorlar haşa. Allah’ım bize elektrik ver. Yetkililer köylere gelip evleri basıyorlar ceza kesiyorlar. Kaç gündür Suruç’ta elektrik yok. Biz çiftçilere yüzlerce borç çıkarıyorlar. Nereye gidersek kimsenin Dicle Elektrik’e gücü yetmez diyorlar. Bizde amenna deyip Allah’ın gücü her şeye yeter diyoruz. Biz buradan Allah’tan elektrik istiyoruz elektriğimiz yok. Bu Dicle Elektrik’in zulmüne kim dur diyecek. Yeter artık biz ne yapalım.”

“JANDARMANIN İŞİ YOK MU?”

Jandarmanın sürekli köyleri bastığı belirten köylüler, “Geçen bir köyü basmışlar yine. Kadıncağızın askerde oğlu var bayılıp yere düşüyor, oğluna bir şey olduğunu sanıyor. Jandarmanın işi yok mu Dicle Elektrik’e hizmet ediyor. Su yok elektrik yok sokağa çıkma yok biz ne yapalım nereye gidelim. Biz AK Partiliyiz biz sadece burada elektrik istiyoruz. Bize sahip çıksınlar artık biz nereye gidelim?” ifadelerini kullandı.

SORUN MECLİS’TE

Köyde yaşşanan mağduriyeti CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis’e taşıdı. Vekil Tanal, Mecliste söz alarak “Şanlıurfa Suruç Karıncalı Kırsal Mahallesinde vatandaşlar elektrik duasına çıktı! Meclis Genel Kurulu’nda fırsatını bulur bulmaz Urfalı hemşerilerimin elektrik çilesini tekrar gündeme getirdim. Elektik yok, su yok, çocuklar uzaktan eğitime erişemiyor. Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde elektriği kesilen vatandaşlar, yağmur duası gibi elektrik duasına çıkıyor. Şimdi bu elektrikler kesildiği için köye su akmıyor. Uzaktan eğitimden yararlanan öğrenciler eğitimden yararlanamıyor. Burada hükümeti temsilen iki bakanlık buradayken bu sorunla ilgilenmesini istiyorum” dedi.