Elazığ'da depremzedelere kapılarını açmayan cemaatin yurduna el konuldu

Elazığ'da Süleymancılar cemaatinin yurdu depremzedelere tahsis edilmesi gerekçesiyle valilik kararıyla boşaltıldı.

Elazığ'da depremzedelere kapılarını açmayan cemaatin yurduna el konuldu

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra bazı özel kuruluşlar da binalarını depremzede ailelere tahsis etmişti. Ancak bu süreçte özel yurt ve binaların depremzedelere açılmaması tepkilere neden olmuştu. O binalardan biri de Süleymancılar cemaatine bağlı Elazığ Eğitim ve Kültür Derneği’ne ait 500 yatak kapasiteli öğrenci yurduydu.

Depremde evleri hasar gören ailelere kapılarını açmadığı için tepki alan cemaate ait öğrenci yurdu, valilik kararıyla boşaltıldı.

Yerel Günışığı Gazetesi‘nde yer alan habere göre  yurt yönetimi ise karara tepki gösterdi. Elazığ Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri, yaptıkları açıklamada, “Burası Elazığ Eğitim ve Kültür derneğine ait bir bina. Üniversite öğrencilerinin 23 Şubat’ta başlayacak eğitim sezonu için hazırlamaya çalıştığımız bir bina. Şu anda polisler takviye kuvvetle gelerek yurdumuzun her iki girişini de tuttular. Girişi engellemeye çalışıyorlar. Bir haftadır Valilik makamında çalmadığımız kapı kalmadı. Derdimizi anlatacak, dilekçemizi verecek hiç bir muhattap bulamıyoruz. Buraya her gün farklı birisi gelip farklı işlem yapmak için bizden talepte bulunuyor. Bununla ilgili en uygun taleplerimizi valiliğimize ilettik. İster öğrencilerimizin tamamını ister polisimizi burada barındırmak amacıyla kendimiz bütün masrafları karşılayarak misafir etmek istediğimizi bildirdik. Valilik makamına 5-10 defa dilekçe verdik. Diğer bakanlarla hususi olarak görüşmeler yaptık ama hiçbir şekilde bize cevap verilmedi.” dedi.

Yöneticiler tepkilerini “Hukuk devletinde böyle bir uygulama olmaz. Burası bir öğrenci yurdu, Önceliğimiz öğrencidir diyoruz. Öğrenci mağduriyetini gidermek için biz buradayız. Eğitim hizmeti vermeye çalışanların önüne set çekmeyin.” ifadeleriyle gösterdi.

ÜNİVERSİTEDEN TALEP GELMİŞ!

Yapılan açıklamada bir de ildeki bir üniversitenin rektörlüğünün yaptığı talepten söz edilmesi dikkat çekti. Açıklamada “Şu anda bize yapılan müracaatlar 250’yi buldu. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak. Rektörlükten bize ‘talebelerimiz dışarıda, eğitim sezonu başlıyor. Bize yer ayırır mısınız’ diye talebinde bulunuldu. Biz bu talepleri karşılamak için uğraşıyoruz. Bizim bu taleplerimizin mükafatı, bugün polis zoruyla burasının işgal edilmesi, Hukuksuzluktur bu. Hiç kimsenin malını, mülkünü hukuka uymadan el koyamazsınız. Belli bir bildirim yapmadan el koyamazsınız.” denildi.

Son seçimlerde mensuplarına AKP’ye oy vermeme çağrısı yaptığı söylenen Süleymancılar cemaatinin bir süredir AKP çevreleri tarafından hedef alındığı biliniyor.