Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde deprem!

Elazığ'nın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok ilde de hissedilen depremde çok sayıda can kaybı var.

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre Elazığ’nın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Malatya olmak üzere çevredeki birçok ilde de hissedildi.

Deprem Türkiye’nin dışında Kuzey Irak’ta da hissedildi. Suriye resmi haber ajansı SANA‘ya göre deprem Suriye’nin birçok bölgesinde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise Elazığ’daki depremin büyüklüğünü 6,5 olarak revize etti ve derinliğini 5,0 km olarak duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: CAN KAYIPLARI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamada, “Herhangi bir can kaybı sözkonusu değil. Yaralanmalar var. Elazığ Sivrice merkezde 4- 5 yıkık bina var ama herhangi bir can kaybı şuana kadar bize iletilmiş değil 2 tane yaralanma var. Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi şuana kadar. Merkezden de herhangi bir can kaybı şuan için söz konusu değil. Malatya Pötürge merkezde birkaç binanın yıkıldığı veya ağır hasar aldığı konusunda bilgiler var.” dedi.

Bakan Soylu daha sonraki açıklamasında ise “Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ’da 2, Malatya’da 2 olduğunu ifade ediyorum.” dedi.

MALATYA VE ELAZIĞ VALİLERİ ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Malatya Valisi Aydın Baru, “Depremde şu ana kadar toplam 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimizde toplam 45 kişi yaralandı” açıklaması yaptı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise  CNNTürk televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada, kentte şu ana kadar üç kişinin hayatını kaybettiğini, ikisi ağır en az 140 yaralının olduğunu söyledi.

AFAD SON RAKAMI AÇIKLADI

AFAD’dan yapılan son açıklamada, “İlk belirlemelere göre Elazığ’da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmış, Malatya’da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır.” ifadeleri kullanıldı

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Elazığ Belediyesi “Hastanelerde tedavi gören vatandaşlarımız için çok acil kan ihtiyacı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın kan vermeleri için hastanelere gitmelerini önemle rica ederiz.” açıklaması yaptı.

Belediye daha sonraki açıklamasında da gereken kan ihtiyacının sağlandığını duyurdu.

MAÇOĞLU: EKİPLERİMİZ YOLDA

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da belediye ekiplerinin Elazığ’daki çalışmalara katılmak amacıyla yola çıktığını duyurdu.

TABİP ODASI: 27 ÖLÜ VAR

Elazığ Tabip Odası depremde 27 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, 225 yurttaşın yaralandığını açıkladı.

CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

Urfa merkezli yayın yapan Edessa TV stüdyolarında deprem anı böyle kaydedildi:

SİVRİCE BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Depremin merkez üssü Sivrice’de Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, bağlandığı televizyon programında, edindikleri bilgilere göre şu an itibariyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, “ufak tefek yaralanmalar var” dedi

Sivrice Kılıçkaya köyü muhtarı Erdal Ulutaş: Köyümüzde yaralı ya da can kaybı yok ancak ağır hasarlı ev çok. Köylüler dışarıda bekliyor. Hava çok soğuk halk hep dışarıdalar.

“KRİZ MASASI OLUŞTURDUK”

Pötürge Belediye Başkanı Mikail Sülük şu açıklamayı yaptı:

“100’e yakın yıkılan ev var, insanlar kendilerini dışarıya atmış ama hayvanlar altında kalmış. Can kaybı yok yaralılar var. İnsanları meydanlarda topladık. Kriz masası oluşturduk.”

METEOROLOJİ’DENÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü deprem sonrası şöyle bir uyarı yaptı:

“Deprem bölgesi ve yakın çevresinde bu gece havanın az bulutlu ve açık geçeceği, bu nedenle gece sıcaklıklarının yer yer -7 ila -12 derece civarına düşeceği tahmin edildiğinden vatandaşlarımızın aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir”

ARAMA KURTARMA VE HASAR GÖRÜNTÜLERİ