Ekrem İmamoğlu'nun TC Kimlik Numarası'nı açıklayan AKP'li vekile açtığı tazminat davası reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'li vekil aleyhinde açtığı manevi tazminat davası mahkeme tarafından reddedildi.

Ekrem İmamoğlu'nun TC Kimlik Numarası'nı açıklayan AKP'li vekile açtığı tazminat davası reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram hakkında sosyal medyadaki bir paylaşımında TC kimlik numarasını paylaştığı gerekçesiyle açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasında karar verildi.

Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya davalı Serkan Bayram’ın avukatı Köksal Yıldırım katılırken, davacı taraftan duruşmaya katılan olmadı.

Duruşmada söz alan avukat Yıldırım, davacı tarafın iddiasının TC. kimlik numarasının paylaşıldığı yönünde olduğunu belirterek, “Davacının mazbatası açık bir şekilde paylaşılmış, TC. Kimlik Numarası da açık bir şekilde görülmüştür. Karşı taraf da bu hususu kabul etti. Ayrıca mazbatanın fotoğrafla çekildiğine ilişkin haberler de dosyaya sunuldu.” dedi.

Burada “manevi olarak herhangi bir elem, keder ve ızdırabın doğmadığını” savunan Yıldırım, “Ayrıca müvekkilim milletvekili olup yasama dokunulmazlığı kapsamındadır. Bu nedenlede davanın reddini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, davacı İmamoğlu’nun avkutlarınca açılan 50 bin liralık manevi tazminat talebinin reddine hükmetti.