Ekrem İmamoğlu'ndan Can Akın Çağlar açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışma yaratan Can Akın Çağlar ataması için konuştu. İmamoğlu, Can Akın Çağlar'la ilgili yolsuzluk iddiası için "O konudaki bilgileri ve belgeleri topladığını" dile getirdi, Çağlar'ın hesap veremediği bir konu olmadığını öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu'ndan Can Akın Çağlar açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyes Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine partisinin geçmişte yolsuzlukla suçlayıp istifa çağrısı yaptığı Can Akın Çağlar’ı ataması tepkilere neden olmuştu.

8 yıl genel müdürlük yaptığı Ziraat Bankası’nda verdiği bazı krediler nedeniyle CHP’li Aykut Erdoğdu’nun yolsuzlukla suçladığı Çağlar’la ilgili olarak İmamoğlu’dan açıklama geldi.

İmamoğlu, konuya ilişkin “Bazı yanlış anlamalar olacak. Türkiye’nin özellikle son 20 yılı bu anlamda sıkıntılıdır. Ama ben, herkesle çalışmayı, herkesi kucaklamayı ve herkesin liyakatına, becerisine, inanmışlığına ve kararlılığına dönük bir hissiyatla süreci yönetmeye söz verdim; öyle yola çıktım. Bu manada yolumuza devam ediyoruz. Can Akın Bey’le de hem sorusu geçen hem basına yansıyan konularda bana hesap veremediği hiçbir konu olmadığı için hem de o bahsettiğim liyakata, inanmışlığa, kararlılığa sahip olduğu için beraberiz.” dedi.

Can Akın Çağlar için “İktidar döneminde bürokratlık yapmış; başarılı.” diyen İmamoğlu, “Hesap veremeyeceği bir husus olmadığına inandığım, o konudaki bilgileri ve belgeleri topladığım, dinlediğim bir kişi olarak aramıza katılmasından onur duydum. Yine burada, şu anki iktidar partisinin dönemine ait bürokratlık yapmış, yöneticilik yapmış insanlar benimle beraberler ve olacaklar. Bunların sayısı artacak.” ifadelerini kullandı.