Ekmekçioğlu Metal'de sendikalı 70 işçi işten çıkarıldı: İşçiler direnişte

Ekmekçioğlu Metal'de Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olan işçilerin işten çıkarılmasıyla başlayan işçi direnişi devam ediyor.

Ekmekçioğlu Metal'de sendikalı 70 işçi işten çıkarıldı: İşçiler direnişte

Çorum’da kurulu Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmesinde, sendikalaşma hakkını kullanarak DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’te (BMİS) örgütlenenen işçilere yönelik işçi kıyımı büyüdü. BMİS’in açıklamasına göre, sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçilerin sayısı 70’i geçti.

İşçiler bunun üzerine bu sabah herkesin işbaşı yapılması talebiyle topluca fabrikaya giriş yaptı. BMİS sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İşveren bir arkadaşımızı dahi işbaşı yaptırmazsa işçilerin hiçbiri çalışmayacak. Ya hep beraber ya hiçbirimiz! işçilerin hiçbiri çalışmayacak.” ifadelerine yer verdi.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR: ÜRETİM DURDU

Cumhuriyet’e konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Sorumlusu Deniz Ilgan, “Biz Cuma günü fabrikada yeterli sayıda ulaştık. Onun üzerine işveren işçi çıkarmaya başladı. Sosyal Güvenlik’ten işçilere mesajlar gelmeye başladı, çıkış verildiğine dair. Biz anayasanın bize vermiş olduğu sendika üyeliği hakkı kullandık. İnsani şartlarda, güvenceli çalışma hakkımızı kullandık. Ama işveren bu hakkımızı tanımıyor, insanları sorgusuz sualsiz işten çıkarıyor, suç işliyor şu anda.” ifadelerini kullandı.

Direnişin devam ettiğini ve fabrikada üretimin durduğunu belirten Ilgan, “İş akdi feshedilen feshedilmeyen tüm işçiler olarak fabrikanın önündeyiz.” dedi.

Direnişleri sonrası kendilerine karşı harekete geçirilen kolluk güçlerinin fabrika sahasına yığıldığını belirten Ilgan, “fabrika güvenliğinin” jandarma tarafından alındığını söyledi. Ilgan, direnişleri için destek çağrısında bulundu.