"Ek Ödeme Düzenlemesi'ne tüm sağlık çalışanları dahil edilmelidir"

Pandemi döneminde sağlık çalışanları için ödenmekte olan ek ödemelerin 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilere ödeme yapılmamasının yarattığı mağduriyete dikkat çekmek için Tez-Koop-İş Sendikası tarafından bir basın açıklaması düzenlenecek.

Tez-Koop-İş Sendikası, pandemi döneminde sağlık çalışanları için ödenmekte olan ek ödemelerin 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilere ödeme yapılmamasının yarattığı mağduriyete dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenleyecek. Tez-Koop-İş 28 Mayıs Perşembe günü, 12:30’da İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa düzenlenecek basın açıklamasına ilişkin çağrı metninde şu ifadeler yer verdi.

“Sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa neden olan ek ödeme düzenlemesine, tüm sağlık çalışanları dahil edilmelidir.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında alt işverenler (Taşeron) tarafından çalıştırılmakta iken 2018 yılında kadroya geçirilen onbinlerce sağlık çalışanı, yasal olarak işyerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmelerinden yararlandırılmaları gerekmesine rağmen yararlandırılmayıp Yüksek Hakem Kurulunca reva görülen her 6 ayda bir % 4 lük zamlarla mağdur edilmişlerken, şimdi de sağlık çalışanlarına ödenmekte olan ek ödemeden yararlandırılmayarak bir kez daha mağdur edilmektedirler.
Sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Ek ödeme yapılmayan sağlık çalışanlarına yönelik bu ayrımcı tutumu protesto etmek amacıyla şubemiz tarafından bir basın açıklaması yapılacaktır.”