Eğitim-Sen Samandağ Şubesi'nden 'norm kadro' açıklaması: Atama bekleyen binlerce öğretmen var

Hatay Samandağ Eğitim Sen tarafından yapılan norm kadro güncellemelerine ilişkin açıklamada, yeni okulların yapılmasının hem eğitim kalitesini arttıracağı hem de norm kadro mağduriyetlerinin aksine atama bekleyen binlerce öğretmene ekmek kapısı olacağı vurgulandı.

Eğitim-Sen Samandağ Şubesi'nden 'norm kadro' açıklaması: Atama bekleyen binlerce öğretmen var

Eğitim-Sen Samandağ Şubesi, norm kadro güncellemelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yandaş sendikanın torpillerini bir başka eğitim emekçisinin mağduriyeti üzerine kurgulamakta olduğu vurgulanırken, “Torpil varsa mağduriyet vardır, emek hırsızlığı vardır” denildi.

Erdal Yılmazçelik imzalı habere göre “Norm kadro kayırmacılığına izin vermeyeceğiz” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bilindiği üzere her yıl ekim ayında yönetmelik gereği öğretmen norm kadroları güncellenmektedir. Norm kadrolar güncellenirken yönetmeliğe göre derslik sayısı, öğrenci sayısı, seçmeli dersler, sınıf açma, kapatma, imkânların öğretmen yararına maksimum kullanımı vb. kriterler göz önünde bulundurulmaktadır.

Bütün bu ölçütler öğretmen lehine kullanılabilecekken bazı durumlarda bu kriterlerin öğretmenin lehine uygulanmadığı, bunun üzerinden öğretmenle hesaplaşmaya dönüştürebileceği, elinde yetkiyi bulunduranların ben bilirimci şekilde davranabileceği ihtimaller dâhilindedir.

Bu ihtimaller, ortalıkta torpil yaparım diyerek dolaşan yandaş sendika ve kollayanları için de geçerlidir. Yandaş sendika torpillerini bir başka eğitim emekçisinin mağduriyeti üzerine kurgulamaktadır. Torpil varsa mağduriyet vardır, emek hırsızlığı vardır. Ne torpile ne emek hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz.

Bu ihtimallerin gerçekleşmesi durumunda örgütlü gücümüzü mağdur edilecek öğretmenimiz lehine kullanmaktan geri durmayacağımız bilinmelidir. Yetkililere de yandaş sendikaya da mağduriyetler yaratacak hiçbir müdahalesine asla izin vermeyeceğiz.

Değerli Eğitim Sen üyeleri, savunduklarımızı, söylediklerimizi hayata geçirebilmemizin en önemli koşulu, örgütlü gücümüz sendikamıza zamanında ve sağlıklı bilgi akışını sağlamaktır.

Özellikle son birkaç aydır yaşadığımız ve daha ne kadar süreceği belli olmayan salgın sürecinde, sınıf mevcutlarının yarıya düşürülmesi ve bakanlığın öngördüğünün aksine eski sisteme yani ikili eğitime dönüleceğine en kısa sürede yeni okulların yapılması hem eğitim kalitesini arttıracak hem de norm kadro mağduriyetlerinin aksine atama bekleyen binlerce öğretmene ekmek kapısı olacaktır kanısındayız.

Sendika olarak bu genel taleplerle ilgili yıllardır mücadelemizi sürdürmekteyiz. Samandağ Eğitim Sen olarak geneldeki bu uzun erimli mücadele konusunda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Yerelde bu konu ile ilgili keyfiliklerden kaynaklı olabilecek olan bütün uygulamalarda yapılması gereken ne varsa yapabilme gücümüzün olduğunu, yerelde bu konu ile ilgili hiçbir keyfiliğe izin vermeyeceğimizi, ilgililere, halkımıza ve eğitim emekçilerine saygıyla duyururuz.”