"Eğitim emekçisi gericiliğinize boyun eğmez"

Eğitimde Sınıf Tavrı eğitim emekçilerinin onurunu ayaklar altına alan ve özel yaşamına kadar müdahale eden gericiliğe karşı bilimsel eğitim ve laiklik bayrağını yükseltmek için mücadele etmeye çağırdı.

Eğitimde Sınıf Tavrı, İstanbul Beyoğlu’nda görevli bir şube müdürünün online seminer sırasında bir eğitim emekçisini ‘ramazan ayında çay içtiğini” öne sürerek ”hakkında şikayet var” diyerek uyarmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 18 yıldır AKP eliyle sürdürülen eğitimdeki gerici ve piyasacı dönüşümün pandemi sürecindeki ‘çevrimiçi’ eğitimde de etkilerinin görülmeye devam ettiği vurgulanırken, öğrencileri ve onların geleceğini hiçe sayanların, uzaktan eğitim günlerinde bütün yükü sırtlayan eğitim emekçilerine de gericiliği dayatmaya çalıştığı ifade edildi.

“Eğitim emekçisi gericiliğinize boyun eğmez!” başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Pandemi günleriyle beraber örgün eğitime ara verilmesiyle birlikte dersler ve eğitimle ilgili bütün içerikler ‘çevrimiçi’ hale geldi. 18 yıldır AKP eliyle sürdürülen eğitimdeki gerici ve piyasacı dönüşümün pandemi sürecindeki ‘çevrimiçi’ eğitimde de etkileri görülmeye devam ediyor. İstanbul Beyoğlu’nda görevli bir şube müdürünün online seminer sırasında bir eğitim emekçisini ‘ramazan ayında çay içtiğini” öne sürerek ”hakkında şikayet var” diyerek uyardığı ortaya çıktı.

Televizyondan yayınlanan ders videolarında ortaokul öğrencilerine ‘idam görüntülerini” izleterek, turizmi ve ekonomiyi bahane gösterip üniversite sınavları tarihini ertelemeyerek öğrencileri ve onların geleceğini hiçe sayanlar uzaktan eğitim günlerinde bütün yükü sırtlayan eğitim emekçilerine de gericiliği dayatmaya çalışıyor.

Eğitimde Sınıf Tavrı eğitim emekçilerinin onurunu ayaklar altına alan ve özel yaşamına kadar müdahale eden gericiliğe karşı bilimsel eğitim ve laiklik bayrağını yükseltmek için mücadele etmeye çağırıyor.”