'Eğer bu yapılsaydı ne askerlerimiz şehit olurdu ne de göç böyle tehlike haline gelirdi'

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 5 askerin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin Türkiye'nin yerine getirmediği taahhütleri hatırlattı.

'Eğer bu yapılsaydı ne askerlerimiz şehit olurdu ne de göç böyle tehlike haline gelirdi'

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusu ve TSK arasında çatışmaya yaşanmasına ve 5 asker ile 1 sivil personelin hayatını kaybetmesine ilişkin Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Cumhuriyet’e konuşan Ahmet Yavuz, “Ben bu gelişmeyi Suriye’de genel bir strateji değişikliğine bağlıyorum. Türkiye, tekrar ABD ile birlikte yürümenin adımlarını atıyormuş gibi görünüyor. Yoksa sıcak çatışmayı körükleyecek bu ısrar anlaşılır değil” dedi.

“ABD İLE HAREKET EDİLİYOR”

Türkiye’nin çıkarlarının şu anda İdlib’de M4 ve M5 karayollarının kuzeyine ve batısına çekilmeyi gerektirdiğini vurgulayan Yavuz, “Eğer bu yapılsaydı ne askerlerimiz şehit olurdu, ne de göç bu kadar büyük bir tehlike haline gelirdi. Fakat anlaşılan Türkiye, Suriye rejimiyle hiçbir şekilde uzlaşmak istemiyor” diye konuştu.

Yavuz, “Türkiye’nin her fırsatta vurgu yaptığı Suriye’nin toprak bütünlüğü doğrultusunda adımlar atması gerektiğini” belirterek “Eğer Suriye’nin toprak bütünlüğü savunuluyorsa rejimle anlaşarak, Suriye sınırında güvenli bir bant oluşturacak adımlar atılması lazım. Ama bu adımlar atılmıyor. Şu anda sanki Suriye’de adımlar, ABD’yle birlikte atılıyor gibi görünüyor, öyle bir izlenim var. Bu da yine bir zaman kazanma taktiği gibi görünüyor ama maalesef bu arada olan askerlerimize oluyor” ifadelerini kullandı.