Edirne Valiliği: Yunan güvenlik güçleri 1 kişiyi daha öldürdü

Edirne Valiliği, Yunan güvenlik güçlerince sınırda toplanan mültecilere ateş açılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Edirne Valiliği: Yunan güvenlik güçleri 1 kişiyi daha öldürdü

Edirne Valiliği, Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak açılan ateş sonucu 1 göçmenin öldüğünü, 5’inin yaralandığını bildirdi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Yaşanan olaylara Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon üyeleri de şahit olmuştur. Yunanistan güvenlik kuvvetlerince; son kullanma tarihi 1978 yılında bitmiş gaz bombaları ile plastik mermilerin kullanıldığı müdahaleler son olarak göçmenlerin yaşam hakkını hiçe sayar bir boyuta vararak gerçek mermilerle hedef gözetmeksizin ateş açma biçimini almıştır. Meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

SOYLU: AVRUPA ŞIMARTIYOR

İçişleri Bakanı Soylu da Edirne’de öldürülen sığınmacıya ilişkin Twitter aracılığıyla bir açıklaa yaptı.

Soylu, “Bugün 11’de Edirne Pazarkule’de 1 mülteciyi daha öldürüp 5’ini yaralayan Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa’nın Türkiye’deki elemanları ayaktaydı” dedi.