Ebru Timtik son yolculuğuna uğurlandı

Adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan tutuklu Avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238'inci gününde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi bekleyen 4 kişi gözaltına alındı.

Ebru Timtik son yolculuğuna uğurlandı

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan tutuklu avukat Ebru Timtik dün akşam hayatını kaybetti. Polis, Adli Tıp Kurumu önünde cenazeyi bekleyenlere “Burada oturmak yasak” diyerek müdahale etti, 4 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde başlayan otopsi işleminin tamamlanmasının ardından cenaze Timtik’in ailesine teslim edildi.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ebru, polis müdahalesi ile Adli Tıp Kurumundan çıkarıldı. Polis konvoyuyla cenaze İstanbul Barosu önüne götürülmesi engellenmeye çalışılıyor. Cenaze aracının peşindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün saat 12.00’de İstanbul Barosu önünü yapılan çağrı nedeniyle çok sayıda avukat baro önünde bir araya geldi.

Timtik’in cenazesinin polis ablukasındaki Gazi Cemevi’ne getirildiği öğrenildi.

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal da tedavi altında olduğu hastaneden bir mesaj gönderdi. Ünsal, “Canım avukatım, arkadaşım, adalet yoldaşım… Göz göre göre öldürdüler seni. Ama doğuyorsun sen şimdi halkın yüreğinde. Yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada adalet için bir örneği ömrünü veren bir avukat. Alacağız hakkımızı. Senin için alacağız.”

Ebru Timtik için Gazi Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Timtik’in tabutunun üzerine avukat cüppesi örtüldü.