'E-Okul'da skandal' iddiası: İsteyen istediği notu yazdırıp mezun oluyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, MEB'in e-Okul sistemine girişi yapılan öğrenci notlarının karneler dağıtıldıktan sonra bazı öğretmenler tarafından değiştirildiğini öne sürdü.

'E-Okul'da skandal' iddiası: İsteyen istediği notu yazdırıp mezun oluyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminde yaşandığı öne sürülen bir skandalı açıkladı.

İddiaya göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılımı olan E-Okul sistemine giren bazı kimseler notları değiştirdi ve öğrencilerin almadığı, görmediği, sınıfta işlemediği dersleri karneye yazıp her birine ders notu olarak 100 puan verdi.

“Milli Eğitim’de skandallar silsilesi halen devam ediyor. Daha önce Balıkesir’de bir sendika üzerinden yapılan usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya koymuştuk. Ancak bu sefer ki durum, şeytanın dahi aklına gelmeyecek cinsten.” diyen Aytekin, olayı şöyle anlattı:

“17 Ocak’ta eğitim öğretim döneminin ilk yarısı noktalandı. Öğretmenler öğrencilerin notlarını girdi, çocuklar heyecanla karnesini bekledi. Ama ortaya çıktı ki, 17 Ocak’tan sonra bir takım eller, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılımı olan E-Okul sistemine girerek, notları değiştirmiş. Bununla da kalmamışlar öğrencilerin almadığı, görmediği, sınıfta işlemediği dersleri karneye yazıp her birine 100 vermişler. Ve bu sayede öğrencilerin orta öğretim puanlarıyla oynamışlar. Balıkesir İl Merkezindeki bir okulda, Seçmeli Proje Dersi karnede boş olmasına rağmen, bir şekilde bilgisayarlara girilmiş ve 20 Ocak’ta “evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık” suretiyle dersler işlenmiş, öğrencilerin görmedikleri ders defterlerinde olmayan ders varmış gibi gösterilerek öğrencilere not verilmiş.”

İSTEYEN İSTEDİĞİ NOTU ALABİLİR

Bu skandalın E-okul sisteminin Türkiye çapında bir açığının olduğunu gösterdiğini dile getiren Aytekin, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Yani isteyen kişi, yetkilisini bularak, okula hiç gitmeden dilediği notu alabilir, o okuldan mezun olabilir. Bu skandal duruma karşı Balıkesir Valimizin derhal olaya el atmasını ve ilgili kişileri bir an evvel açığa almasını bekliyoruz. Ortada evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları vardır. Bu iddialar karşısında sessiz kalmak doğru değildir. Bu zamana kadar nereyi yönettiğine dair en ufak bir fikri olmayan Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da konuya dair soruşturma açması şarttır. Öğrencilerin, hak ve hukukunu korumak için belgeleri paylaşmıyoruz. Ama yasal merciler talepte bulunursa kendilerini bunu memnuniyetle paylaşırız.”