Duygu'nun ön otopsi raporu çıktı: Vücudunda darp izleri var

Gaziantep'te, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın 4'üncü kattaki evinin penceresinden düşerek öldüğü öne sürülen Duygu Delen'in (17) ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan, ön otopsi raporunun çıktığını açıkladı.

Duygu'nun ön otopsi raporu çıktı: Vücudunda darp izleri var

Gaziantep’te eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın tehdit ve şiddetine maruz kaldığı öğrenilen ve 14 Ağustos Cuma günü Mehmet Kaplan’ın 4. katta bulunan evinden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen (17) için Gaziantep Barosu’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı dava dosyasında gizlilik kararı verilmesine itiraz edeceklerini vurguladı. Ayrıca Gaziantep Valiliği tarafından gösteri ve yürüyüş yasaklarını eleştiren Şarklı, kararın Duygu için yapılacak eylemlerin önünü kesmek amaçlı olduğunu ifade etti.

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Merkezi de davanın takipçisi olacaklarını belirterek, yaşanan cinayetin İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Otopsiye katılan Adli Tıp Uzmanı ise otopsi sonunda Cumhuriyet savcısı tarafından otopsi tutanaklarının bir nüshasının kendilerine verilmesinin engellendiğini ifade etti.

“OLAY TÜM YÖNLERİYLE İNCELENİYOR”

Avukat Ömer Faruk Akan, olayın tüm yönleri ile incelendiğini söyledi. Ön otopsi raporunun kendilerine iletildiğini belirten Akan, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olayı titizlikle araştırmaya devam ediyor. Kamuoyunun spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ediyorum. Dosyada ciddi deliller mevcut, tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Otopsi raporu hazır ama bu bir ön rapor şeklinde. Bizim başsavcılığa ayrıca bir talebimiz olacak. Adli Tıp Kurumu dışında bağımsız bir adli tıp uzmanının dosyayı incelemesini ve otopsi raporunu incelemesini istedik. Bunu da muhtemelen kabul edeceklerdir. Otopsi raporunun içeriğine dair bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onu da şu gerekçe ile söylüyorum: Biz bağımsız bir doktor görevlendirmiştik, otopsiye girmişti. Şüpheli ifadesinde zaten maktulü darp ettiğini söylüyor. Duygu’nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri mevcut. Şüpheli ayrıca hem emniyet hem de mahkemede düşme olayını görmediğini söylüyor” dedi.

Akan, dosya üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade ederek, “Bundan sonraki süreç muhtemelen bizim talep ettiğimiz bağımsız adli tıp uzmanı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın göndereceği Adli Tıp Raporu beklenecek. Tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Dinlenecek birçok tanık var. Titizlikle yürütülen bir soruşturma olduğu için ilgili ya da ilgisiz, aynı binada otursun ya da oturmasın o civardaki neredeyse tüm şahısları dinlemeye çalışıyorlar. Tanık beyanları bittikten sonra ve rapor geldikten sonra iddianame hazırlanacaktır” diye konuştu.

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Basın toplantısında söz alan Baba Bülent Delen de Duygu’nun ölümünden sonra gösterilen dayanışmanın davanın sonuna kadar devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak ”Bizi yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında konuşan Duygu’nun arkadaşı Helin Göçer ise ”Suçlu sadece fail değil, faili koruyan ve kollayanlarda aynı derecede suçludur” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan Gaziantep İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyeleri, dayanışma mesajlarını ileterek, davanın takipçisi olacaklarını belitti.