Düşürülen Ukrayna uçağının kara kutusu Fransa'ya gönderilecek

Rızaifer, Ukrayna’ya ait düşürülen yolcu uçağının kara kutusunun okunması için İran'da yeterli imkanların bulunmadığını belirterek kara kutunun Fransa'ya gönderileceğini söyledi

Düşürülen Ukrayna uçağının kara kutusu Fransa'ya gönderilecek

İran ordusu geçen çarşamba gecesi Tahran’dan kalktıktan kısa bir süre sonra düşürülen Ukrayna Havayolları’na ait uçağın insan hatasıyla ve yanlışlıkla vurulduğunu açıkladı.

Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağındaki 176 yolcudan kurtulan olmamıştı.

İran ordusu tarafından devlet televizyonunda yapılan açıklamada Ukrayna Havayolları’na ait uçağın Devrim Muhafızları’na ait bir askeri alanın çok yakınından geçtiği ve bu sırada hata sonucu vurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada kazaya sebebiyet veren kişilerin ordu içinde yargılanacağı ve sorumlu tutulacağı da duyuruldu.

Tahran ilk etapta uçağın teknik bir arıza sebebiyle düştüğünü ifade etmiş ve kara kutuyu uçağın yapımcısı Boeing’e vermeyi reddetmişti. Kısa süre sonra ABD ve Kanada gibi Batı ülkeleri uçağın vurularak düşürüldüğüne dair bilgilere ulaştıklarını duyurdu.

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızaifer, Ukrayna’ya ait düşürülen yolcu uçağının kara kutusunun okunması için İran’da yeterli imkanların bulunmadığını belirterek kara kutunun Fransa’ya gönderileceğini söyledi