Durakoğlu: Bu fotoğrafı göstermeyelim, utanıyorum

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baro başkanlarının Meclis'e alınmamasına "Utanıyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

Durakoğlu: Bu fotoğrafı göstermeyelim, utanıyorum

TBMM kapısında oturma eylemi düzenleyen baro başkanlarından İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Bu fotoğrafı kimseyle paylaşmayın, ben utanıyorum” açıklamasında bulundu.

AKP’nin baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısı, TBMM Adalet Komisyonuna getirilerek görüşmelere başlandı. Komisyondaki toplantıya katılmak isteyen baro başkanları ise Meclis’e alınmadı. Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Aydın ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 20 baro başkanı Meclis kapısı önünde beklemeye başladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baro başkanlarının Meclis’in kapısında oturduğu fotoğrafı paylaşarak “Fakültede okuduğuma göre, TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor. İçeride Avukatlık Yasası görüşülüyor. Baro Başkanları içeri giremiyor. Bu fotoğrafı kimseye göstermeyelim. Ben utanıyorum” dedi.