'Dünyanın en güzel denizlerinden olan Saros'u Katar sevdanız için mi feda ediyorsunuz?'

Saros Körfezi'ne yapılması planlanan ve bölgede büyük doğa tahribatı yaratacak olan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi tepki çekiyor.

'Dünyanın en güzel denizlerinden olan Saros'u Katar sevdanız için mi feda ediyorsunuz?'

Dünyanın doğal harikalarından biri olarak görülen Saros Körfezi’nde 7 bin 591 ağacın kesilmesinin planlanıyor. Ağaçların bilirkişi raporuna ve bölge halkının tepkisine rağmen BOTAŞ tarafından yapılmak istenen FSRU Likit Doğalgaz Taşıma ve Yükleme Limanı Projesi’nde yeniden hazırlanan ÇED raporuna göre kesilmek istendiği belirtiliyor.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, FSRU Limanı’nı bir kez daha TBMM’de gündeme getirdi.

“AKP’nin Trakya düşmanlığında gün geçmiyor ki yeni bir gelişme olmasın. Sizin bakanlarınızın verdiği sözler doğru olsaydı en az beş yıl önce Ergene temizlenmişti. Yağma hevesiniz Trakya’da bir başka aşkla devam ediyor “ diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Şimdi de Saros Körfezi’ne hukuk, çevre, yaşam ve bilim tanımadan FSRU doğalgaz limanı yapmaya kalkıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Katar bu doğalgaz sevdanızın neresine düşüyor ya da Katar sevdanız için mi dünyanın en güzel denizlerinden olan Saros’u feda ediyorsunuz?” sorusunu soran CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “En azından Saros’un çevresinde yatan binlerce şehitten utanarak Saros’u yok etme projelerinden vazgeçin. Doğalgaz demişken geçen yıl ülkemizde evlerde doğal gaz tüketimi düştü, vatandaş pahalı olduğu için doğal gazı bile kullanamaz hâle gelmiş, sizin derdiniz ‘Kime ne rant aktarabilirim?’. Beyler, deniz bitti, denizi siz bitirdiniz” diye konuştu.