DSÖ: Günlük vaka artışı rekor seviyede

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, son 24 saatte tespit edilen koronavirüs vaka sayısının rekor seviyeye yükseldiğini belirtilirken, bir gün içinde tespit edilen 183 binden fazla vakanın çoğunun Amerika kıtasında kaydedildiği ifade edildi.

DSÖ: Günlük vaka artışı rekor seviyede

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınında günlük vaka sayısındaki artışın rekor seviyeye yükseldiğini duyurdu. DSÖ, son 24 saat içinde 183 binden fazla vakanın tespit edildiğini ve bu vakaların yüzde 60’ının Amerika kıtasında kaydedildiğini açıkladı.

ABD’den sonra korona virüsü salgınında ikinci sıcak nokta olan Güney Amerika ülkesi Brezilya’da korona virüsü kaynaklı ölü sayısı 50 bini aştı. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun önlem almayı reddettiği ülkede, vaka sayısı da 1 milyonu geçti. Brezilya’da son bir günde ölü sayısı 50 bin 617’ye, vaka sayısı ise 1 milyon 85 bin 38’e çıktı. Sağlık uzmanları, Brezilya’da salgının henüz zirve noktasına ulaşmadığı konusunda uyarıyor.

Meksika’da sağlık bakanlığı son 24 saat içinde 1044 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Ülkede 5 bin 343 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 180 bin 545’e, ölü sayısı 21 bin 825’e çıktı.

Latin Amerika’da Brezilya’nın ardından korona virüsü salgınından en fazla etkilenen ülke olan Peru’da ölü sayısı 8 bin 45’e çıktı. Vaka sayısında İtalya’yı geçen ülkede 254 bin 936 kişi korona virüsü nedeniyle enfekte oldu.