Dolmabahçe'de şüpheli ölüm: Gişe görevlisi koronavirüsten mi öldü?

“Gişe memurumuz M.K.’nin ölüm nedeni de zatürre diye açıklanmış. Ona da Aytaç Yalman’daki gibi korona negatif denmiş. M.K.’nin de koronadan ölmüş olması olası mı?”

Dolmabahçe'de şüpheli ölüm: Gişe görevlisi koronavirüsten mi öldü?

Koronavirüs salgınının ülkeye gelmesinden sonra, ‘Salgına rağmen çok ziyaretçimiz var’ mesajının atıldığı Dolmabahçe Sarayı, gişe görevlisinin şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Ölüm nedeni zatürree olarak açıklanan gişe görevlisinin çalışma arkadaşlarına yaşananların kamuoyuna duyurulmaması için baskı yapıldığı iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda yaşananlara ilişkin ihmal iddialarında bulunan CHP’li Utku Çakırözer, konuyu bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Çakırözer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını istediği önergede, “Milli Saraylar İdaresi’ne bağlı saray, kasır ve müzelerde çalışanlara test yapıldı mı? Ayda 200 bin turistin ziyaret ettiği sarayların dünyada salgının başladığı Ocak ayı başından Mart’ın üçüncü haftasına kadar açık tutulması, çalışanlar ve ziyaretçiler açısından çok büyük bir risktir. Bu duyarsızlığın ve sorumsuzluğun hesabı Milli Saraylar yönetiminden sorulmalı” dedi.

“HESABINI KİM ÖDEYECEK?”

Gişe görevlisinin ölümüne ilişkin şüpheleri, TBMM Genel Kurulu’ndan da duyuran CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, “Dünyada salgın olduğu bilinmesine rağmen turistler, tatil yerlerini, ören yerleri, Topkapı, Dolmabahçe gibi saraylarımızı ziyaret etmeye haftalarca devam etti. Burada çalışanlar turistlerle sürekli temas halindeydi. Maalesef önlem almakta çok geç kalındı. Gişe görevlimizin kızı, babası hastanedeyken sosyal medyadan paylaşımda bulunuyor. M.K.’nin cenazesinin kalktığı gün saraylar nihayet ziyarete kapatılıyor. Şimdi ben soruyorum: Bunun vebalini, bu sorumsuzluğun, bu duyarsızlığını hesabını kim ödeyecek?” diye konuştu.