Dolar yükselişte, Albayrak yine bildiğiniz gibi...

'Döviz kuru benim için hiç önemli değil' diyen Albayrak, doların 8,24 TL seviyesini aştığı sırada açıklama yaparak, "Battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor." dedi.

Dolar yükselişte, Albayrak yine bildiğiniz gibi...

Türk lirası hafta başından bu yana dolar ve diğer para birimleri karşısında ciddi değer kaybediyor. Bugün güne 8.1971 TL seviyesinden başlayan dolar, 8,2408 TL’yi görerek Türk lirasına karşı yeniden rekor kırdı.

O sırada Bakan Albayrak, Twitter hesabından “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor” paylaşımını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter hesabından Ekonomik Güven Endeksi’ne ilişkin açıklama yaparak, “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor. Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde yüzde 4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi” ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, 29 Eylül’de Yeni Ekonomik Programı açıkladıktan sonra döviz kurlarındaki durumu soran gazetecilere, “Kur benim için hiç önemli değil, işin o tarafına bakmıyorum” yanıtını vermişti.