Doktorun burnunu kıran sanık ilk duruşmada tahliye edildi

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde Doktor Burak Altunpak'a kafa atıp burnunun kırılmasına yol açan sanık Fırat Y. adli kontrol tedbirleriyle tahliye edildi.

Doktorun burnunu kıran sanık ilk duruşmada tahliye edildi

Bakkırköy 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fırat Y., şikayetçi Burak Altunpak ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Fırat Y. savunmasında “Kamu vicdanının beni tutuklattırdığını ancak insanlık vicdanının tahliye edeceğine inanıyorum.” dedi.

Şikayetçi doktor Burak Altunpak ise “Bana ‘Bakacağın iki kağıt parçası değil mi bakıp bir şeyler söyleyeceksin’ dedi. Ben de düzgün konuşmasını, içerideki hastanın her şeye şahit olduğunu söyledim.” diye konuştu.

Sanığın kendisine küfür ettiğini belirten Altunpak, Fırat Y.’nin kapıyı çarparak dışarı çıktığını ifade etti. Hasta muayenesinden sonra odasından dışarı çıktığını dile getiren Altunpak, “Sanığa ‘Gelir misin bir güvenliğe gidelim’ dedim, sanık bana kafa attı.

Sanığın dediği gibi kolunu tutmadım, sadece koluna dokunarak güvenliğe gidelim dedim. Burnum kırıldı, gözümü açamadım. Bu olaydan dolayı hastaneye gidip görevimi yapmak istemiyorum. Sanığın annesi olduğunu beyan eden kişi 3 gün önce bana mesaj attı, iletişim bilgilerimi ev adresimi bilmektedirler bu nedenle endişeliyim. Sanıktan şikayetçiyim.” dedi.

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Taraf avukatları yazılı beyanda bulunmak için süre istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak sanığın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme taraf avukatlarının yazılı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.