Doktorun boğazını kesen saldırgan: O an üstümde büyü vardı

İzmir'de doktorun boğazını keserek yaralayan Bayram K. isimli saldırgan hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına kararı verirken, bir sonraki duruşmayı ise 6 Nisan’a erteledi.

Doktorun boğazını kesen saldırgan: O an üstümde büyü vardı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Servisi’nde görevli asistan Doktor Kadir Songür’ü, istediği yeşil reçeteli ilacı yazmadığı gerekçesiyle jiletle boğazını keserek yaralayan Bayram K. bugün hakim karşısına çıktı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Türk Tabipler Birliği(TTB), İzmir Tabip Odası, SES İzmir Şubesi, Songür’ün ailesi ve iş arkadaşları takip etti. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman ve SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya katılan sanık Bayram K’nin, yaptığı savunma dikkat çekti. Bayram K. olay anını hatırlamadığını kaydederek, “Psikolojim bozuktu. Ne yaptığımı bilmiyordum. O an üstümde büyü vardı. Gözümü karakolda açtım. O anki öfkemle öyle yaptım. Karakolda esrar kullandım dedim ama benim o an psikolojim bozuktu. O an üstümde uyuşturucu yoktu. Bana doktor iftira attı. Keşke ölseydi de bana iftira atmasaydı. Cezaevinde psikolojim yine bozuldu. Ben ne yaptığımı bilmiyorum. Evet, yanımda jilet vardı. Güvercin beslediğim için. Onların kanatlarını bantlıyorum. Bandı kesmek için. Ben ilaç almaya gidince benimle alay ettiler. Ne dediğimi bilmiyorum. Dışarıda çocuğum bekliyor ben cezaevindeyim. Ben onlardan şikâyetçi değilken onlar benden nasıl şikâyetçi oluyor anlamıyorum. Cezaevinde sürekli intiharı düşünüyorum” diye konuştu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davayı 6 Nisan Pazartesi gününe erteledi.