Diyarbakır'da kayyım Lisa Çalan'ı işten attı

IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan, kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarıldı.

Diyarbakır'da kayyım Lisa Çalan'ı işten attı

Geçtiğimiz yıl Ekim ayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde HDP’li yönetimin görevden uzaklatırılması sonrası atanan kayyım, IŞİD’in HDP’nin 5 Haziran 2015’teki Diyarbakır mitingine düzenlediği bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden yönetmen Lisa Çalan’ın işine son verdi.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda, Lisa Çalan da dahil olmak üzere 8 kişinin görevine son verildi. İşten çıkarılanlara yapılan sözlü açıklamada “bu kadrolara ihtiyaç olmadığı” ifade edildi . Görevine son verilenler arasında müzik ve tiyatro sanatçıları da bulunuyor.

2016 yılından bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nde sahne tasarımcısı olarak görev yapan Çalan, işten atılmasına ilişkin “Kayyımlar 2016 yılından bu yana birçok arkadaşımızın işine son verdi. Ben de onlardan biriyim. Elbette işsiz kalanlardan farkım yok. Benim tek ayrıcalığım fiziksel koşullarım sebebiyle iş bulma imkânımın başkalarına göre çok sınırlı olması.” dedi.

“Ben mahkemelerden kurtulamayacak mıyım! Yıllarca adalet peşinde koştum, duruşmalara gidip geldim. Şimdi de iş hakkım için mahkemelere taşınacağım anlaşılan.” diye Çalan, “IŞİD’le savaşan ve IŞİD’i mahkûm eden anlayışın, IŞİD mağduru bir kadını işsiz bırakarak mağdur etmesi sizce de garip değil mi?” ifadelerini kullandı.