Diyanet’ten ‘WhatsApp’tan ibadet’ genelgesi

Diyanet'in talimatıyla teşkılatın görevlileri, camilere gelemeyen cemaat için Whatsapp grupları kuracak.

Diyanet’ten ‘WhatsApp’tan ibadet’ genelgesi

Koronavirüse karşı, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirlere “destek” olmak iddiasıyla Diyanet de 81 il müftülüğüne genelge gönderdi.

Genelgeye göre din görevlileri illerde vali veya kaymakamlar başkanlığında oluşturulan ‘Vefa Koordinasyon Grubu’ faaliyetlerinde görev alacak.

Genelgede; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vatandaşlara dini ve manevî anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla bir dizi faaliyete öncülük ettiği” belirtilirken, din görevlileri tarafından öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, öğrenci ve velilerini dahil edecek şekilde ‘Whatsapp grupları’ kurulmasının, var olan grupların bu süreçte aktive edilmesinin önem taşıdığına dikkat çekildi.

Genelgeye göre; WhatsApp grupları aracılığıyla, camide cemaat oluşturamayanlar ailece evde cemaatle namaz kılmaya, hatim, dua, zikir, tesbihata teşvik edilecek. Kısa film ve videolar da dahil olmak üzere, dini içerikli paylaşımlar Whatsapp grupları vesilesiyle ulaştırılacak.