Diyanet'ten Erdoğan'a ters 'Kudüs' hutbesi

Diyanet'in bu haftaki Cuma hutbesinde Kudüs için 'İslam yurdudur' deniliyor. Erdoğan ise geçen haftaki konuşmasında "Kudüs'te Hristiyanların da malum hakkı var." demişti.

Diyanet'ten Erdoğan'a ters 'Kudüs' hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığının bu hafta 81 ildeki camilerde okutacağı Cuma hutbelerinde konu “Kudüs” oldu.

Hutbede ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ve Filistin’e yönelik “Yüzyılın Anlaşması”na tepki gösterilirken şu ifadeler kullanıldı:

“Kudüs, İslam yurdudur; Müslümanlara aittir. Aziz milletimiz, Kudüs’e sevdalıdır; Mescid-i Aksâ’yı canından ve malından daha aziz bilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin desteği ve yardımı, yıllardır Mescid-i Aksâ’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum kardeşlerimizin yanındadır.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kudüs’ü yalnızca Müslümanlara ait olarak niteleyen bu ifadelerle ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ne diyeceği ise merak konusu. Zira Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin il başkanlarına seslendiği konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ve Filistin’e yönelik “Yüzyılın Anlaşması”yla ilgili Hristiyan dünyasını “tepki” göstermeye çağırmış ve “Kudüs’te Hristiyanların da malum hakkı var” demişti.

AKP Genel Başkanı, anlaşmayla Trump’ın planına göre “bölünmemiş bir şekilde İsrail’in egemenliğine gireceği” belirtilen Kudüs’le ilgili “Hristiyan dünyasının buraya sahip çıkması lazım. Dikkat edin bu işin başını çeken Sayın Trump Hristiyan değil mi? Bu olaylar karşısında Hristiyan dünyası herhalde eli bağlı kalmayacaktır. Çünkü aynı zamanda Kudüs’te Hristiyanların da malum hakkı var. Onların da burada dik, diri durması lazım. Dün beni ziyarete gelen hahambaşı ve heyetine onu söyledim, ‘Sizin de burada atmanız gereken adımlar, yapmanız gerekenler var. Sizden de ben bunu bekliyorum.’ dedim.” ifadelerini kullanmıştı.