Diyanet'i eleştiren Ankara Barosu'nun 11 yöneticisinin yazılı savunması istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşcinselleri hedef alan açıklamasının ardından Ankara Barosu'nun yaptığı açıklamanın ardından  başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Barosu'nun 11 yöneticisinden yazılı savunma istedi.

Diyanet'i eleştiren Ankara Barosu'nun 11 yöneticisinin yazılı savunması istendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde “tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığını iddia ettiği açıklamasının ardından Ankara Barosu’nun, “İnsanlığın bir kesimini nefretle aşağılayı kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlıkla izledik. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz” ifadelerine de yer verdiği bir açıklamayla tepki göstermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilk olarak dini değerleri aşağılama suçundan re’sen daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanı sıra yaklaşık 60’a yakın şikayet dilekçesini de ekleyerek Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Barosu’ndan açıklama yapılması yönünde alınan yönetim kurulu kararının ıslak imzalı metnini isteyen savcılık, 11 yöneticiden de yazılı savunma talep etti. Yazılı savunma için baro yöneticilerine, 15 günlük süre verildiği, bu süre sonunda savcılığın kovuşturmaya gerek görürse, Adalet Bakanlığı’ndan izin talep edebileceği öğrenildi.