Diyanet yeni karar verebildi: Hac ve umre işlemleri durduruldu

Koronavirüs salgını sırasında 21 bin kişi umreye gidip dönerken, Diyanet hac ve umre ziyaretlerini erteleme kararını yeni alabildi.

Diyanet yeni karar verebildi: Hac ve umre işlemleri durduruldu

Suudi Arabistan’ın, koronavirüs salgını nedeniyle umre ziyaretlerini geçici olarak askıya alması ve umre ziyaretlerinin geçici olarak durdurulması ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı da hac ve umre konusunda erteleme kararı verdi.

Diyanet’in ”Hac Ödemeleri İkinci Bir Duyuruya Kadar Ertelenmiştir” başlıklı duyurusunda, “2020 yılında hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2’nci ve 3’üncü taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Hac ile ilgili iş ve işlemler de (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir” denildi.

Yaklaşık 21 bin kişinin koronavirüs salgını sırasında umreye gönderilmesi tepkiyle karşılanırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’da henüz vaka yokken anne ve babasına “Umreye gitmeyeceksiniz” dediğini söylemişti.

Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakalarının önemli bir bölümünü umre yolcularının oluşturduğu öğrenilmişti.