Diyanet çocuk istiyor: Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'nikahlanın' çağrısını bugün Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın 'çocuk sayısını arttırma' çağrısı takip etti.

Diyanet çocuk istiyor: Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek...

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.

Burada kendisine gelen “aile başına çocuk sayısı ortalamasının düştüğüne yönelik” bir soru üzerine konuşan Erbaş,  “Geçmişte aile başına düşen çocuk sayısı dörtler, beşlerle ifade edilirdi” deyip şöyle devam etti:

“Ama şimdi ikilerde. Bunu ikinin altına düşürmememiz lazım. Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda toplumumuzun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmamız lazım çünkü aile toplumun bel kemiğidir. Aile hem sayısal hem de nitelik olarak sağlam olursa biz toplum olarak da sağlam bir yapıya sahip oluruz. Millet, devlet olarak vatanımız, birliğimiz ve beraberliğimiz noktasında da her zaman iyi bir noktada oluruz.”