Diyanet: 21 bin vatandaş umreden dönecek

"21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunuyor 15 Mart itibariyle tamamı ülkemize dönecektir."

Diyanet: 21 bin vatandaş umreden dönecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ’21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunuyor 15 Mart itibariyle tamamı ülkemize dönecektir’ açıklamasını yaptı. Erbaş, ülkeye dönenlerin 14 gün evden çıkmamalarını istedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni koronavirüse (Kovid-19) karşı aldıkları önlemleri açıkladı. Erbaş, Suudi Arabistan’da olan vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

15 Mart’ta 21 bin civarında vatandaşın yurda döneceğini söyleyen Erbaş, “Umre’den dönen vatandaşlarımızın 14 ün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunuyor 15 Mart itibariyle tamamı ülkemize dönecektir.” dedi.

Suudi Arabistan’da Koronavirüs vaka sayısının 62’ye yükseldiği bildirildi.

Erbaş’ın açıklamaları şöyle:

“Mekke ve Medine’de bulunan tüm otellerimizde temizlik hususunda azami gayret gösterilmesi konusunda yetkililerin dikkatleri çekilmiş, gerekli yerlere el temizleme sıvıları konulması sağlanmıştır, ayrıca vatandaşlarımızın konakladıkları tüm otellere Sağlık Bakanlığı’nca hazırlann afişler asılmış, broşürler dağıtılmıştır. 27 Şubat 2020 tarihinde Suudi Arabistan devletince umre ziyareti için ülkeye girişler geçici olarak durdurulmuş olup bu tarihten sonra umrecilerimizin sağlıklı bir şekilde ülkemize ulaşmaları için gerekli koordinasyonlar devam etmektedir. Umreden dönen vatandaşlarımız tedbir amaçlı 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. Halen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı şirketler de dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup, 15 Mart tarihi itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır.”