DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu için karar çıktı

‘Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından hakkında dava açılan ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu beraat etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu için karar çıktı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sapanca ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen paneldeki konuşmasında, “Cumhurbaşkanına Hakaret ve Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava Sapanca Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesinde devam etti. Davaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık olarak yargılanan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na savunma yapması için söz verdi. Başkan Çerkezoğlu yaptığı savunmasında şunları söyledi:
Aynı konuşma nedeniyle ikinci kez karşınızdayım. Konuşmalarım ifade özgürlüğü kapsamındadır. Konuşmanın tartışılma yeri mahkeme salonları değildir.Sendika yöneticileri olarak siyasi iktidarın doğru bulmadığımız politikalarını eleştirebiliyoruz. Eleştiri sınırlarını siyasi iktidar belirleyemez. Konuşmalarım eleştiridir hakaret yoktur. Olmayan hakaretin savunması olmaz. Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum.

Sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti sanığın beraatine karar verdi. Çerkezoğlu’na 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyordu.

Mahkeme sonrası bir basın açıklaması yapan Çerkezoğlu şunları kaydetti:
4 duruşmadır burada Sapanca Adliyesinde bundan 3 yıl önce CHP’nin düzenlemiş olduğu panelde yapmış olduğum konuşmadan dolayı iki ayrı suçtan yargılandım. Yargılama boyunca her zaman doğru bildiklerimizi söylemekten geri durmayacağımızı ifade ettik.Evet bizim DİSK’ler olarak bu ülkede yoksullara, işsizlere ve işçilere sözümüz var. Bizim DİSK’ler olarak işçi sınıfına bir sözümüz var.