Dinciler Selçuk'tan rahatsız: Eğitim kurumları masonik şebekenin kontrolünde

"Eğitimde elimiz kolumuz bağlı; en güçlü eğitim kurumları masonik şebekenin kontrolünde; eğitim bakanlığına da onlar çeki düzen veriyorlar!"

Dinciler Selçuk'tan rahatsız: Eğitim kurumları masonik şebekenin kontrolünde

YeniAkit yazarı Yaşar Değirmenci’nin ardından YeniŞafak yazarı Yusuf Kaplan da eğitim sistemini sert sözlerle eleştirdi, eleştiriler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da yöneltildi. Kaplan, eğitim kurumlarının masonik bir şebekenin kontrolünde olduğunu, bu şebekenin Milli Eğitim Bakanlığı’na da düzen verdiğini iddia etti.

AKP’li Yeni Akit yazarı Yaşar Değirmenci yazısında İçişleri Bakanı Süleymen Soylu’nun öğretmeni olduğunu iddia ederek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a eleştirilerde bulunmuştu. Değirmenci, “Görünen odur ki yeni nesiller eğitim basamaklarında ne kadar yükseldiyse o kadar millî-mânevî değerlerinden uzaklaşıyor, ahlâkî bakımdan daha aldırışsız oluyor. Vatan-millet-devlet-din bakımından aidiyet duygularını kaybediyor, yabancı müzik gruplarının armylerine üye oluyor, deistleşiyor, satanizme merak duyuyor, hız ve haz kıskacında debeleniyor. Bu gidişat böyle devam ederse milletimizi ve vatanımızı iyi günlerin beklediğine inanmak mümkün değil. Zihin ve ruh işgalinden kurtaralım evlatlarımızı” ifadelerini kullanmıştı.

SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIK

Yeni Akit’teki bu yazının ardından Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan da konuyu gündemine aldı. Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı’na masonik bir şebekenin düzen verdiğini iddia ederek; “Sistemi değiştirmek için yola çıkmıştık biz; bizi sistemin kölelerine dönüştürmek üzere olduklarını, bütün ilkelerimizi, ölçütlerimizi etkisiz hâle getirdiklerini görüyor, kahroluyorum. Kültürde bir şey yapamıyoruz; bu masonik, baronik şebeke tam anlamıyla iktidar! Nefes aldırmıyor! Eğitimde elimiz kolumuz bağlı; en güçlü eğitim kurumları masonik şebekenin kontrolünde; eğitim bakanlığına da onlar çeki düzen veriyorlar!” ifadelerini kaleme aldı.

Kaplan, “Bu ülkenin bin yıllık kültürünün altı oyuluyor; bu ülkenin genç kuşakları mankurtlaştırılıyor! Biz, bu ülkenin fikir ve oluş çilesi çeken bir avuç insanı, bu işe neşter vurulması gerekir diye haykırıyoruz, sadece! Bir avuç insanı dedim ama sadece ben miyim yoksa uykuları kaçan, sormadan edemiyorum -özür dileyerek!” ifadelerini kullandı.