Dilipak esrar övmeye doyamadı: Camilere de koyalım

Abdurahman Dilipak'tan esrar röportajı

Dilipak esrar övmeye doyamadı: Camilere de koyalım

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’te  sık sık kenevirin yasallaşması yönünde yazılar yazan Abdurrahman Dilipak, kenevirden yapılan esrarın diğer uyuşturuculara yönelmekte bir bariyer olarak kullanılabileceği iddiasını yineledi. Aynı zamanda Kenevir Kooperatifi Sözcüsü olan Dilipak, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’a kenevirden yapılmış bir seccade hediye ettiğini söyleyerek, “O da ‘Harika. Benim çocukluğumda bahçemizde kenevir ekiliyordu tırnaklarımla kenevir liflerini kazımıştık’ dedi” diye konuştu.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Independent‘a verdiği röportajda, kendisinin de sürekli yazılarında gündeme getirdiği kenevir bitkisi hakkındaki soruları yanıtladı. Türkiye’de tek olan Kenevir Kooperatifi’nin Sözcüsü olan Dilipak, kenevirin uyuşturucu türleri arasında en masumu olduğunu savundu. Kenevir diğer uyuşturucular kadar bağımlılık yapmadığını iddia eden Dilipak, “Mesala bonzai birkaç ay kullanınca beyin hücrelerini yok edebiliyor. Eroin, biyolojik bağımlılık yapabiliyor. Esrar ise ileri bir seviyeye gelene kadar böyle bir bağımlılık yapmıyor dolayısıyla daha masum. Diğer uyuşturuculara geçiş kapısı olabildiği gibi diğer uyuşturuculara geçişte de bir bariyer olarak kullanabiliriz” dedi.

Dilipak’ın röportajından satır başları şu şekilde:

  • KULLANICIYA CEZA EN ALT SEVİYEDE OLMALI

“Ticaretini yapana ceza getirmeli. Uygulayıcı ve kullanıcıya ceza en alt seviyede olmalı ki bonzaiye gitmesin. Solvente bir ceza uygulayabilir misin? Her yerde var. Ne satana ne imalatçısına ne kullanıcısına ceza yok. Esrar, uyuşturucu kategorisinde kalmalı ki ticareti yapılmasın. Esrar kullanıcılarının risk sayısı diğer uyuşturuculara göre daha düşük”

  • BAĞIMLILARI ÖNCE ESRARA ALIŞTIRIP SONRA ESRARDAN KURTARABİLİRİZ

“Mafyanın elinden almak için formül önerdik. TİGEM’le (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü), SGK işbirliği yapsın. Bütün üreticiler dişi kenevirin tepe filizlerini devlete versin makul bir fiyatla. Üretilen esrar maddesi kontrollü bir şekilde ücretsiz olarak tedavi olmak isteyenlere verilsin ki önce bu çocukları mafyanın elinden sonra da uyuşturucudan kurtaralım. Tedaviyi kabul ediyorsa önce seyreltilmiş dozlarla esrara alıştırırız, sonra esrardan kurtarabiliriz”

  • CHP BİLE DESTEKLEDİ

“Hiçbir kesimden tepki almadım. CHP’den bile destek aldım. Çalışmalarımız sayın cumhurbaşkanının bile dikkatini çekti. Tek şikayet eden Adnan Oktar oldu. O da fırsat bu fırsat Dilipak’a nasıl vururuz diye düşünmüştür.”

  • SOYLU’YA KENEVİRİ YAKMAYIN BİZE VERİN DEDİK

“Erdoğan çalıştaylara danışman gönderdi. Araştırmalarımız ilgisini çekti. Ancak içerideki bürokrasi ayak sürüyor. Çünkü söylediklerimiz 40 yıldır söylenenlerin tersine. Halen geçen yıl 2019’da devlet 15 milyar liralık keneviri yakmış. Soylu’ya dedik bunların hepsini bir kayyuma bizim kooperatife verin. Bir üniversite de takibe alsın. Tohuma bile para veriyoruz. TCV dediğimiz etken maddesinin gramı Türkiye’de 100 lira, ABD’de 100 dolar. Altından bile değerli. Bunları bile alıp ilaç sektöründe kullanabiliriz.”

  • BÜTÜN CAMİLERİMİZE KOYALIM

“Önümüzdeki aylarda Marmara İlahiyat ile ortak bir çalışma yapacağız halkın kafasındaki sorulara cevap vermek üzere. İlk defa size söylemiş olayım. 10 gün önce Diyanet İşleri Başkanı’mızla görüşmeye gittiğimizde ben başkanımıza kenevirden dokunmuş bir seccade hediye ettim. O da ‘Harika. Benim çocukluğumda bahçemizde kenevir ekiliyordu tırnaklarımla kenevir liflerini kazımıştık’ dedi. Diyanet İşleri Başkanı’mızın kendi evlerinde annesi kirman eyirmiş, dokuma yapmış. Diyanet İşleri Başkanı’mızın evinde artık kenevirden seccadesi var. Bütün camilerimize koyalım bundan diyorum. Haşerat girmesin. Rutubet de yapmıyor. Bakteri yapmadığından koku da yapmıyor. Radyasyonu da geçirmiyor.”

  • SİGARA BİLE İÇMİYORUM AMA ESRAR KONSANTRESİ İŞE YARIYOR

Ben sigara bile içmiyorum. Ama THC ve CBD  konsanteresi, sağlık için elde edilen bazı ürünlerin labaratuarları varsa labaratuarlarda geliştirilen koruyu maddeleri öksürük tedavisinde çok başarılı. Benim gribim biraz uzun sürer. Ben bunlarla daha kısa sürede etkili bir şekilde önleyebiliyorum.