Devlet hastanesinde ‘bağış’ fişlemesi: 'Ne kadar bağış yaptığınızı yazın'

Şırnak İdil Devlet hastanesinde ‘Biz bize yeteriz’ fişlemesi! Hastane müdürü çalışanların yaptıkları bağışları yazmalarını istedi.

Devlet hastanesinde ‘bağış’ fişlemesi: 'Ne kadar bağış yaptığınızı yazın'

Şırnak’taki devlet hastanesi müdürü Aziz Dayanan, hastane çalışanlarından “Biz bize yeteriz” kampanyasına yaptıkları bağışı yazmalarını istedi.

Şırnak İdil Devlet Hastanesi Müdürü Aziz Dayanan, Whatshapp üzerinden personele mesaj göndererek, AKP’nin koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına ne kadar para bağışında bulunduklarını sordu.

KAMPANYAYA YAPTIKLARI BAĞIŞI KENDİSİNE BİLDİRMELERİNİ İSTEDİ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; mesajda, şu ifadelere yer verildi:
“Değerli arkadaşlar. Biz bize yeteriz kampanyası kapsamında kim ne kadar yardım yaptığını bana özelden atabilir mi. Müdürlüğümüze göndermek üzere en geç saat 16.00’a kadar göndermenizi arz/rica ediyorum. Her birim sorumlusu bağlı personelinden alsın veya bana özelden ulaşsın. Teşekkür ederim.”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen talimat doğrultusunda kendilerine mesaj atıldığını dile getiren personeller, söz konusu durumu “fişleme” olarak yorumladı.

Kampanya kapsamında daha önce de Yargıtay üyeleri, BOTAŞ işçileri ve öğretmenlere bağış yapmaları yönünde dayatmalarda bulunulmuştu.