'Deve idrarı şifalıdır' diyen isimden Diyanet'e: Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camiye sokulmasın

Doç. Dr. Ebubekir Sifil, gazeteci Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'la ilgili Diyanet'e "Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısında bulundu.

'Deve idrarı şifalıdır' diyen isimden Diyanet'e: Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camiye sokulmasın

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Diyanet İşleri Başkanlığına Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’la ilgili tepki çeken bir çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda deve idrarı içmenin şifalı olduğunu söyleyen Ebubekir Sifil, Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman’ın öldüklerinde cenazelerinin camilere sokulmamasını ve cenaze namazlarının kılınmamasını istedi.

Sifil, sosyal medya hesabından şu ifadelerle Diyanet’e seslendi:

“Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın.”

 

Yılmaz Özdil, Tele 1’de Cüneyt Akman’ın programına konuk olmuş ve Diyanet İşleri’nin kuraklıktan ötürü yağmur duasına çıkmasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben şu an İzmir’deyim. Bize gavur İzmir diyorlar ama dua en çok burada tuttu. 3 günden beri burada yağmur var. Şimdi tabii önceki günkü yazımda da anlatmaya çalıştım. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde astronom bile çalıştırılıyor. Dolayısıyla bilimden uzak bir kurum değil. Dolayısıyla astronomdan haberdar olan bir kurumun meteoroloji biliminden haberdar olamaması mümkün değil.”