Dev Sağlık-İş duyurdu: İbn-i Sina Hastanesinde son bir haftada 12 sağlık emekçisinin testi pozitif çıktı

DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, sağlık emekçilerinin risk altında çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak 'normalleşme' sürecinde önlemlerin gevşemesi sonucu son bir haftada Ankara İbn-i Sina Hastanesinde 12 sağlık emekçisinin testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Dev Sağlık-İş duyurdu: İbn-i Sina Hastanesinde son bir haftada 12 sağlık emekçisinin testi pozitif çıktı

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Ankara İbn-i Sina hastanesinde son bir hafta içerisinde 12 sağlık emekçisinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Dev Sağlık İş Sendikası’nın açıklamasında ‘Normalleşme’ adı altında var olan kısıtlı önlemlerin de gevşediği belirtilerek ”Özellikle hastanelerde virüsün yayılmasına adeta zemin hazırlanıyor” denildi.

Son bir hafta içerisinde Ankara İbn-i Sina Hastanesinde semptomları gösteren toplam 12 sağlık emekçisinin Covid testlerinin pozitif olduğu aktarılan açıklamada ”Gerekli önlemler alınmadan özellikle temizlik ve hasta bakımında çalışan işçi arkadaşlarımız risk altındadır” ifadelerine yer verildi.

Bu riski en aza indirmek için sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ve karşılıklı olarak birbirini tamamladığının kavranması gerektiği ifade edilerek bununla birlikte alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

”Sağlık emekçilerine;

1- Sağlıklı koşullarda ulaşım hakkı sağlanmalı,

2- Düzenli test yapılmalı,

3- Kişisel koruyucu ekipmanlar eksiksiz ve düzenli olarak sağlanmalı,

4- Hastane içinde yeterli sayıda dinlenme alanı inşa edilmeli, var olan dinlenme alanları  sağlıklı hale getirilmelidir.”

https://twitter.com/DevrimciSaglik/status/1269668304395931648?s=20