Depremin vurduğu cami bu kez fırtınada yıkıldı: Uzmanlar uyarmış, müftü risk yok demişti

İstanbul Avcılar’da depremde minaresi yıkılan caminin kubbesinde bulunan kurşun kaplamalar, fırtına nedeniyle söküldü. İtfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Depremin vurduğu cami bu kez fırtınada yıkıldı: Uzmanlar uyarmış, müftü risk yok demişti

İstanbul, Avcılar’da depremde minaresi yıkılan caminin kubbesinde bulunan kurşun kaplamalar, fırtına nedeniyle söküldü.

İstanbul, Avcılar’da depremde minaresi yıkılan caminin kubbesinde bulunan kurşun kaplamalar, fırtına nedeniyle söküldü. İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmadı. Cami etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

DENETİM EKSİKLİĞİ

İstanbul ve çevresinde çok sayıda cami ve minaresinin yıkımında görev yapan uzmanlardan Yücel Özden, Eylül ayında yaşanan deprem sonrası denetim eksikliğine işaret etmişti.

“Bu minarelerin yapımında denetim olmamış. Kopan yerde 8’lik demir var, oysa en az 14-16’lık demir olması lazım. Bunun yanı sıra içinde birbirini tutacak merdivenler olması lazım. İçinde merdiven de yok. Rüzgar vurduğu zaman zayıf yerden kopar” diyen Özden, bu durumun sadece Avcılar’daki camiye özgü olmadığını söyledi.

Başka yerlerde hasarlı olduğu için yıktıkları camilerde de aynı durumla karşılaştıklarını vurgulayan Özden özellikle eski camilerin inşaat açısından sıkıntılı olduğunu anlattı.

Camideki onarım çalışması tamamlanırken, Avcılar Müftüsü Bekir Derin ise risk raporu olmadığını öne sürerek, caminin kısa sürede ibadete açılabileceğini ifade etti.