İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerin tahliye edildiği iddiasını yalanladı

6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir'de beş hastanenin tahliye edildiği bildirilirken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ise, kentte dört hastanenin tahliye edildiği iddialarını yalanladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerin tahliye edildiği iddiasını yalanladı

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından beş hastanenin tahliye edildiği iddia edildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ise iddiaları yalanladı.

En az 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 200’den fazla kişinin yaralandığı 6,6 büyüklüğündeki depremde Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ile Bozyaka Hastanesi’nde kolonların patladığı bildirildi.

Tahliye edildiği bildirilen hastaneler şöyleydi:

– Tepecik Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi

– Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ana Bina A Blok

– Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi

– Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YALANLADI

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ise, kentte dört hastanenin tahliye edildiği iddialarını şu ifadelerle yalanladı:

“Dört hastanenin tahliye edildiği iddiaları gerçek değil. Sadece Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin ana binasında kolonlarda meydana gelen hasar nedeniyle sadece ana bina boşaltıldı ama oradaki hastalar ek bina olan Kadın Doğum binasına taşındı. Onun dışında hiçbir kamu hastanesinde herhangi bir tahliye söz konusu değil.”