Depremin ardından akıllara Prof Dr. Naci Görür'ün uyarısı geldi

Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Prof. Dr. Naci Görür, aylar önce verdiği bir demeçte "Bingöl Karlıova'ya doğru Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz. veya Malatya, Adıyaman yöresi... Oradan Kahramanmaraş'a uzanan kesimlere özenli olmak lazım" demişti.

Depremin ardından akıllara Prof Dr. Naci Görür'ün uyarısı geldi

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün aylar önce yaptığı uyarı gündeme geldi.

Prof. Dr. Naci Görür aylar önce yaptığı bir konuşmasında, “Bingöl Karlıova’ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz. Veya Adıyaman, Malatya yöresi. Ve oradan Maraş’a olan kesimlere özenli olmak lazım” ifadelerini kullanmıştı.

6 Ekim 2019’da Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında Prof. Dr. Naci Görür depremi nokta atışıyla işaret etmişti.

Naci Görür, “Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı bin 500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ-Bingöl arası” demişti.