Depremin 91. saati: 4 yaşındaki Ayda enkazdan kurtarıldı

4 yaşında olduğu öğrenilen Ayda, depremin 91. saatinde enkaz altından kurtarıldı.

Depremin 91. saati: 4 yaşındaki Ayda enkazdan kurtarıldı

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatin ardından canlı bir bebeğe ulaşıldı.

4 yaşında olduğu öğrenilen Ayda bebek enkaz altından kurtarıldı.

“ELİNİ SALLADI”

Ayla’nın sesini ilk duyan Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibi görevlisi Nusret Aksoy o anları şöyle anlattı:

“Bir çığlık sesi duydum ben. Orda çalışan bir arkadaşa ses geliyor dedim. Seslendiğimizde ‘Ben Ayda iyiyim’ dedi. Elini salladı. Biz hemen diğer arkadaşları çağırdık ve kurtarma çalışmalarına başlandı. Mutfakta bulduk Ayla’yı. Çamaşır ve Bulaşık makinesinin oluşturduğu yaşam üçgenindeydi.

Babam nerde diye sordu, ön tarafta amcan oturuyor dedik. Gayet iyi konuştu. 91. saat sonra bir canlı çıkarmanın tarifi yok. Deprem olduğundan beri 4. enkaz bu çalıştığım. Artık hayırlısı diye düşünüyordum. İlk istediği ayran ve su oldu ama sıvı veremiyorduk. Serumunu taktık. Gayet iyiydi.”

İLK SÖZÜ: ANNE

Ekipler tarafından sedye üzerinde ambulansa götürülen Ayda bebeğin ilk sözü ‘anne’ oldu.

ENKAZDAN ÇIKARILAN 107. KİŞİ

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, polis eskortu eşliğinde ambulansla getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı.

İzmir’de deprem sonrası enkazdan çıkarılan 107. kişi olan Ayda Gezgin’in gözlerinin açık olduğu ve çevresine baktığı gözlendi.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Ayda’yı hastaneye getiren doktor ilk açıklamasında iç kanama belirtisi olmadığını, tomografisinin temiz göründüğü ve sağlıklı olduğunu belirtti.