Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi

AFAD, can kaybının 39'a yükseldiğini bildirdi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi

Merkez üssü Ege Denizi’nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğünde, 15 saniye süren deprem Marmara bölgesinde de hissedilirken, bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü belirtildi. Özellikle Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığı açıklanırken, 8 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD’ın açıklamasına göre, 1’i boğulma olmak üzere 39 kişi hayatını kaybetti. Deprem nedeniyle toplam 885 kişi ise yaralandı.

Yıkılan ve hasar gören 9 binada çalışmalar tamamlandı, 8 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

Deprem sonrasında en büyüğünün şiddeti 5,1 olan, 37’sinin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 543 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında saat 08.31’de 5,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın yaptığı açıklamada ayrıca, 9 teknenin battığını, 20 teknenin ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldığını, 21 teknenin ise karaya oturduğu belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 37’ye yükseldiğini aktarmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İzmir’de meydana gelen depremle ilgili açıklamaları şöyle:

“Can kaybı 35’e yükseldi. Yoğum bakımda 8, servislerde 243 kişi tedavide.

Şu anda servislerimizde müşahade altında 243 hastamız var, 35 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şu ana kadar 823 kişi sağlık kuruluşlarımıza müracaat etti.

Yoğun bakımlarımızda 8 hastamız var, 3 hastamızın durumu ağır durumda. Ameliyata alınan 15 hastamız oldu. Bu hastalarımızda ciddi bir durum olmadığını söyleyebilirim.”

AFAD’ın 6.6 şiddetinde ölçtüğü deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD tarafından da 7 olarak kaydedildi.