Depremde çöken sitenin yapımında çalışan işçi: İlk depremde yıkılacağını biliyorduk

Barış Sitesi’nin yapımında çalışan inşaat işçisi Erol Kaya, "Sürekli kullanılan malzemeler, ustalar değişiyordu. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk” ifadelerini kullandı.

Depremde çöken sitenin yapımında çalışan işçi: İlk depremde yıkılacağını biliyorduk

İzmir ‘de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde çöken Barış Sitesi’nin yapımında çalışan inşaat işçisi Erol Kaya, “Ben harç taşırken inşaatta yürümeye korkuyordum. Üstüne bastığımız zemin titriyordu. Sürekli kullanılan malzemeler, ustalar değişiyordu. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesinden Emre Eser’in haberine göre, 28 yıl önce Ağrı’dan İzmir’e inşaatlarda çalışmak için geldiğini söyleyen Kaya, “İlk önce şu anda çökmek üzere olan Barış Sitesi’nin yanındaki Cumhuriyet Sitesi’nde sıva ustası olarak çalıştım. Daha sonra Barış Sitesi yapılmaya başladı. Orada da arkadaşlarla birlikte çalışıyorduk. Biz inşaatında çalıştık ama o binalara hiç güvenmedik” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Ben Barış Sitesi’ne harç taşırken binanın içinde yürümeye korkuyordum. El arabasıyla malzeme götürürken üstüne bastığımız zemin titriyordu. Kendi aramızda bu binalara güven olmaz diye konuşuyorduk. O dönem malzeme kalitesizdi. Biz söylüyorduk ama dinlemiyordu yaptıranlar” diye konuştu.