Deprem meğer iyi olmuş: Milliyetçiliği tetikledi, herkes 'vatan, millet, devlet' diyor

Yeni Şafak yazarı Ergün Yıldırım, 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin "iyi" taraflarını buldu. Depremin "sivil milliyetçiliği" tetiklediğini belirten yandaş isim, "Herkes vatan, millet ve devlet vurgusunda bulunuyor. Millet ve vatan duygusunun kolektif birliği depremle birleşti." dedi.

Deprem meğer iyi olmuş: Milliyetçiliği tetikledi, herkes 'vatan, millet, devlet' diyor

AKP yandaşı Yeni Şafak‘ın yazarlarından Prof. Dr. Ergün Yıldırım, 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin milliyetçiliği tetiklediğini belirtip bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Depremin “Allah’ın ikazı” olduğunu öne süren Yıldırım, “Deprem metafiziğidir bu da. Allah, çeşitli sıkıntılarla da bizi uyardı. Eşini, çocuklarını, evini, marketini kaybettiğini söyleyen depremzedenin yaşadıklarında ve konuşmalarında bunu gördük. Evleri başına yıkılanlar, soğuk kış gününü dışarda geçirenler, panik ve korku içinde yaşayanlar… Bunlar sıkıntıdır, Allah’ın ikazıdır. Ne kadar iyi önemler alırsak alalım, ne kadar bilimle açıklarsak açıklayalım yine de her depremin Allah’ın bize olan ikazı olduğuna inanırız.” dedi.

Yazısının devamında “Elazığ depremi, sivil milliyetçiliği tetikledi. Herkes vatan, millet ve devlet vurgusunda bulunuyor. Allah devlete ve millete zeval vermesin diyor.” diyen Yıldırım, “Millet ve vatan duygusunun kolektif birliği depremle birleşti. Depremin yıkıcı ve dağıtıcı sarsıntılarına karşı bu kolektif bilinçle cevaplar veriliyor. Vatan ve millet duygusu içinde Elazığ yeniden kendine geliyor. Türk, Kürt, Zaza, Sünni ve Alevi çeşitliliğini bu kolektif bilinçler içinde tutuyor. Deprem bunları daha kardeş yapıyor, daha da Türkiye’nin milli varlığına taşıyor. Mersin’den Antalya’ya, Trabzon’dan Ankara’ya bütün Türkiye’nin kalbi Elazığ atıyor.” ifadelerini kullandı.