Denizli’de fabrikada patlama: 2 işçi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, bir kuruyemiş fabrikasında gaz kaçağından meydana geldiği iddia edilen patlamanın ardından çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybederken, 3 işçi yaralandı.

Denizli’de fabrikada patlama: 2 işçi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Dün akşam saat 18.15 sıralarında Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kale Mahallesi 19 Mayıs Caddesinde faaliyet gösteren kuruyemiş ve kuru bakliyat fabrikasında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada başlayan yangın hızla büyüdü.

Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edilirken, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında yaralanan 1’i kadın 3 işçi, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

İçeride mahsur kaldığı öne sürülen 2 işçi için yangının kontrol altına alınmasının ardından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan aramada kayıp oldukları belirtilen H.A. ve S.Y. isimli işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. İki işçinin cansız bedeni, otopsi için morga kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tüpten sızan gazın neden olduğu ileri sürülen patlama ve ardından çıkan yangında, fabrikanın bir bölümü tamamen kullanılamaz hale geldi. Büyük maddi hasarın oluştuğu yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.