Demirtaş 'yeni' partilere açık kapı bıraktı: Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek

Demirtaş, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni partilerine ilişkin, “Eğer demokrasiye geçiş sürecine katkı verebilecek bir duruş ve toplumsal desteğe sahip olurlarsa elbette siyasette bir karşılıkları olur. Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek” dedi.

Demirtaş 'yeni' partilere açık kapı bıraktı: Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek

Üç yılı aşkın süredir tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Tükenmez Haber’den Erdal İmrek’in sorularını yanıtladı. Demirtaş, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni partilerine ilişkin, “Eğer demokrasiye geçiş sürecine katkı verebilecek bir duruş ve toplumsal desteğe sahip olurlarsa elbette siyasette bir karşılıkları olur. Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek” dedi.

Demirtaş, ittifak tartışmalarına ilişkin olarak, “Her siyasi parti veya hareket kendi programını dayatınca ortaya sağlıklı bir ittifak çıkmaz ve bu da mücadele güçlerinin dağınık durmasına, büyümemesine yol açar. Parti veya kadro çıkarlarına, son derece gereksiz ideolojik çatışmalara son verilmedikçe, ortaya anlamlı bir güç birliği de çıkmıyor. Yine de sağlıklı bir tartışma zemini sağlanıp geniş toplumsal tabanlı bir demokrasi bloğu kurulabilir” dedi.

Demirtaş, yeni partilerin siyasette bir karşılık bulmalarının yoluna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Eğer demokrasiye geçiş sürecine katkı verebilecek bir duruş ve toplumsal desteğe sahip olurlarsa elbette siyasette bir karşılıkları olur. Biz de buna göre bir değerlendirme yaparız. Şimdilik izliyoruz, kendi siyasi pozisyonumuzu olası gelişmelere göre belirleriz. HDP de yetkili kurullarında bütün bu mevzuları her yönüyle değerlendiriyor zaten. Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek. Ama görebildiğim kadarıyla HDP, demokratik ve ilkesel iş birliklerine kapalı değil, doğrusu da budur kanımca.”