DEDAŞ abonesi olmayan çiftçiye icra başlattı: Destekleme ödeneği bloke edildi

Mardin’in Derik ilçesindeki arazisinde kuyusu ve elektriği olmayan çiftçi Abdulhalim Vural hakkında, DEDAŞ tarafından elektrik borcuna karşılık 27 bin 415 liralık icra takibi başlatılarak, tarım desteklemesine bloke konuldu. Vural, “Abone, OSOS ve trafo numaram nedir?” diye sordu.

DEDAŞ abonesi olmayan çiftçiye icra başlattı: Destekleme ödeneği bloke edildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çiftçi Abulhalim Vural’a, Mardin’in Derik ilçesi Çadırlı Mahallesi’ndeki arazisinde, elektrik kullanmadığı halde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından 27 bin 415 lira borç çıkarıldı. DEDAŞ, 2016’da Mardin İcra Dairesi’nde ve 2020’de Diyarbakır 9’uncu İcra Dairesi’nde dava açarak, çiftçiyi icralık etti. İcradan dolayı desteklemesinin bloke edildiğini söylen Vural, “Madem böyle bir iddiaları var; bana abone, trafo ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) numaramı ve kaç kilovat elektrik kullandığımı söylesinler. Benim elektrik, su ve DEDAŞ ile bir alakam yok” dedi.

OLMAYAN ELEKTRİKTEN İCRALIK OLDU

Her yıl buğday ve arpa ektiği 60 dönümlük arazisinde elektrik ve su olmadığını söyleyen Vural, “Su kuyum bile yok. Arazimin yanında elektrik teli dahi geçmiyor. Benim arazim toprak reformunda sabit parseldir. Ortaklıkta yok. 2016’da ve aynı şekilde 2020’de hakkımda icra başlatıldı. Bundan dolayı destekleme ödeneğime el konuldu. Haksız ve hukuksuz bir şekilde yapıldı. Diyarbakır İcra Mahkemesi tarafından gelen icra, 13 bin 513 lira, Mardin’deki icrada ise 13 bin 902 lira. Toplam 27 bin 415 lira icra konulmuş. Daha mahkeme açılmadı, icradan dolayı desteklememe bloke konulmuş” diye belirtti.

‘DEDAŞ İLE ALAKAM YOK’DEDAŞ abonesi olmayan çiftçiye icra başlattı: Destekleme ödeneği bloke edildi

MA‘ya açıklamalarda bulunan “Benim abone, OSOS ve trafo numaram nedir; bana söylesinler?” diye soran Vural, “Madem bu cezalar kesiliyor, o zaman bunlarında olması gerekiyor. Yoksa bu ceza neye dayanarak kesildi? Köyde herkesin kuyusu var ama benim yok. Benim DEDAŞ ile alakam yok. Şayet böyle bir iddiaları varsa, ben kaç bin kilovat kullandım, söylesinler? Bu sorulara cevap versinler. Diyarbakır’dan bana ihtarname geldi. Bende bu duruma itiraz ettim ve mahkemeye verdim” diye konuştu.