Çocukların dövüldüğü kuran kursu bu kez 'cinsel istismar' iddiası ile gündemde!

HDP'li Koçyiğit, 2019 yılında kursta yatılı olarak kalan iki erkek çocuğun başka çocuklar tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ve 2019'da konuyla ilgili dava da açıldığını iddia etti.

Çocukların dövüldüğü kuran kursu bu kez 'cinsel istismar' iddiası ile gündemde!

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan Bedir Efendi Hafızlık Kuran Kursu’nda bir çocuğa şiddet uygulanmasına ilişkin görüntülerin ardından yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Koçyiğit, 2019 yılında kursta yatılı olarak kalan iki erkek çocuğun başka çocuklar tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ve 2019’da konuyla ilgili dava da açıldığını iddia ederek, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nu göreve çağırdı.

HDP İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan Bedir Efendi Hafızlık Kuran Kursu’nda bir kişinin kurstaki bir çocuğa şiddet uygulamasına ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansıması üzerine yazılı açıklama yaptı.

KONUYLA İLGİLİ DAVA AÇILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Söz konusu kursla ilgili yeni iddiayı dile getiren Koçyiğit, “2019 yılında kursta yatılı olarak kalan iki erkek çocuğun başka çocuklar tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ve 2019’da konuyla ilgili dava da açıldığını” iddia etti.

Koçyiğit’in ‘kuran kursundaki cinsel istismar’ iddiası şu şekilde:

“Edindiğimiz bilgiye göre kursta yatılı olarak kalan 2008 ve 2007 doğumlu iki erkek çocuğun başka çocuklar tarafından cinsel istismara maruz kaldıkları ve olaya ilişkin 2019 yılında dava açıldığı, Kuran kursu yetkilileri bakımından ise herhangi bir sorumluluğa gidilmediği yönündedir. Bu korkunç olay şunu göstermektedir ki bahsi geçen Kuran kursu geçmiş yıllarda da çocuklara yönelik çeşitli suçların yaşandığı bir mekân halindedir. Fakat Kuran kurslarında sadece din eğitimi verildiği iddia edilerek bu olayların üstü kapatılmıştır. Bu korkunç olay şunu göstermektedir ki bahsi geçen Kuran kursu geçmiş yıllarda da çocuklara yönelik çeşitli suçların yaşandığı bir mekân halindedir.”

Koçyiğit, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun, Elbistan Bedir Efendi Kuran Kursunda inceleme yapması ve şiddet olayına yönelik personeli saptaması çağrısında da bulundu.

Gündeme gelen çocuğa şiddet görüntüleri ise şöyle: