Davutoğlu'ndan eski yol arkadaşına eleştiri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuotoğlu İstanbul’da partisinin İl Başkanlığı’nın açılışında yaptığı konuşmada, "Kendi oğlunu, diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz." sözleriyle isim vermeden Erdoğan'ı eleştirdi.

Davutoğlu'ndan eski yol arkadaşına eleştiri

Davutoğlu yaptığı konuşmada teşkilatlanmaya başladıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu hafta baharın habercisi cemre toprağa düşüyor. Nasıl ki cemre baharın habercisiyse, Gelecek Partisi de ülkemizin iklimine bir bahar habercisidir. Zannettiler ki bu yolun daha başında nefesimiz tükenir. 3 ay içinde partimizi kurduk, teşkilatlanmaya başladık. Bu korku ikliminde parti kuramaz dediler. Onlar yalnız dediler. Ama 152 kurucumuzla yola çıktık. Bu bir yürek işidir, emek işidir. Bu ülkenin kaderini mahkum etmek isteyen PKK olsun, FETÖ olsun, Pelikan olsun. Onların karşısında çelik gibi bir iradeyle duracağız.”

Konuşmasıda isim vermeden AKP’li Cumhurbaşkanı ve eski yol arkadaşı Erdoğan’ı eleştiren Davutoğlu şunları kaydetti:

“Türkiye’nin yüzde 83’ü 2 bin lira ile 4 bin lira arasında bir gelirle geçinmek zorunda. Türkiye’de insanların ortalama geliri asgari ücrete yakın seviyede. Orta direk yok olursa, demokrasiyi yaşatmak zorlanır. Ekonomi halkın canını yakarken, halkımız evime nasıl ekmek götüreceğim derken ekonomiyi yönetenler spor dahil her işin içine girerek ekonomi dışında her işle uğraşarak ekonomiyi karartıyorlar. Ekonomiyi yönetenlere güven olmadığı zaman ekonomi ayağa kalkmaz.

Lüks, şatafat, kibir ve siyasi ahlakın temeli olan şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluklar bu ülkenin kaynaklarını tüketiyor. Konuşan suçlanıyor, yolsuzluk var diyen cezalandırılıyor.

Kendi oğlunu, diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz.”