Davutoğlu ve Babacan'dan "Kürt açılımı"

Babacan'ın partisi Deva Partisi ve Davutoğlu'nun partisi Gelecek Partisi, Kürtçe Twitter hesapları açtı. Parti hesapları paylaşımlara da başladı. Bu adımlar eski partileri AKP'nin 'Kürt açılımı' süreçlerini anımsattı. 

Davutoğlu ve Babacan'dan

AKP’de uzun yıllar görev aldıktan sonra kendi partilerini kurarak yollarını ayıran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, göstermelik bir ‘Kürt açılımı’ yaptı.

Babacan’ın partisi Deva Partisi ve Davutoğlu’nun partisi Gelecek Partisi, Kürtçe Twitter hesapları açtı. Parti hesapları paylaşımlara da başladı. Bu adımlar eski partileri AKP’nin ‘Kürt açılımı’ süreçlerini anımsattı.

Ali Babacan’ın Genel Başkanı olduğu Deva Partisi, mart ayında “DEVA_Kurdi” adıyla resmi Kürtçe Twitter hesabı açtı ve hesaptan Kürtçe paylaşımlar başladı.

Liderliğini Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi de Babacan’ın ardından Kürtçe Twitter hesabı açtı. Mayıs ayında ve “GelecekKurdi” adı ile açılan hesaptan parti çalışmaları ile ilgili bilgiler ve haberler paylaşılıyor.

Hesabın bio’sunda ”Hesabê Twittera Fermî ye Partiya Pêşerojê” (Gelecek Partisi Resmi Twitter hesabıdır) ifadelerine de yer verildi.