Davutoğlu kendini 'devrimci' ilan etti, Mao ile arasına mesafe koydu

Davutoğlu, kendisine gelen bir soruya cevaben "‘Devrimciyim’ diyebilirim. Kesinlikle statükocu değilim. Tabi Maocu olmamak şartıyla" yanıtını verdi.

Davutoğlu kendini 'devrimci' ilan etti, Mao ile arasına mesafe koydu

Eski AKP’li Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, sosyal medya hesabından Onedio’da konuk olduğu program kaydını paylaştı.

Davutoğlu, kendisine gelen bir soruya cevaben “‘Devrimciyim’ diyebilirim. Kesinlikle statükocu değilim. Tabi Maocu olmamak şartıyla” yanıtını verdi.

Başbakanlık görevinden ayrılırken “rahatlık hissettiğini” söyleyen Davutoğlu, “AKP’ye karşı koydum ama size pek göstermedim” diye konuştu.

Davutoğlu, “Sizde muhafazakar bir gençlik yetiştirme gayretinde misiniz?” sorusuna “Hayır. İlkeli ve duruş sahibi bir gençlik yetiştirme gayretindeyim” karşılığını verdi. Davutoğlu, “Başkan olursanız KYK borçlarını siler misiniz?” sorusunu ise “Ben öğrencilerin bir tek halkına ve topluma karşı borçlu hissetmelerini isterim. Başka borçların hepsi silinmelidir.” yanıtını verdi.

Davutoğlu’ndan “Devrimci misiniz?” sorusu üzerine “Hayat dinamiktir, ‘devrimciyim’ diyebilirim Kesinlikle stakükocu değilim. Tabi Maocu olmamak şartıyla” dedi.